Właściwości aloe vera

W liściu aloesu natura zawarła niezwykle bogatą kompozycję składników, działającą w sposób synergistyczny. Naturalny sok z miąższu liści aloesu Aloe vera zawiera m.in. dziewięć podstawowych aminokwasów, substancje mineralne (w tym żelazo i wapń), witaminę C, enzymy oraz cukry (w tym mukopolisacharydy). Aloes poprzez działanie na poziomie przemian komórkowych wpływa na każdy element ludzkiego organizmu. aloe veraWspomaga odżywianie oraz procesy regeneracyjne komórek. Jest regulatorem funkcji komórki. Szerokie spektrum oddziaływań na poszczególne funkcje fizjologiczne pozwala na stwierdzenie, że codzienne regularne spożywanie soku z miąższu aloe vera wpływa w sposób harmonizujący na organizm. Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym. Posiada silne właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwalergiczne aloes zawiera takie naturalne składniki jak glikoproteiny oraz salicylaty – jakie można znaleźć w aspirynie, nie zawiera kortyzonu lecz enzymy i inne substancje, które doskonale łagodzą dolegliwości w zaatakowanym obszarze.Miąższ Aloe Vera jest to produkt niezwykle bogaty w wartościowe składniki odżywcze.Został on udostępniony milionom ludzi na całym świecie w czystej, nieskazitelnej postaci.Spożywanie miąższu aloe vera potrafi wzmocnić naturalne mechanizmy obronne organizmu, regulując prawidłowe funkcje naszego ciała. Posiada silne właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe (skutecznie eliminuje bakterie i wirusy oraz zapobiega rozwojowi infekcji, gdy stosowany jest bezpośrednio na zakażone miejsce w stężeniu powyżej 75%).

Aloes głęboko penetruje, zapewniając utrzymanie prawidłowego nawodnienia skóry.

Ponadto regeneruje od wewnątrz uszkodzone i oparzone tkanki.

Jest niezwykle pomocny w regulacji poziomu cukru we krwi.

Działa kojąco na cały przewód pokarmowy,

Łagodzi stany zapalne przewodu pokarmowego i pomaga w leczeniu choroby wrzodowej.